Emulsies hydrofiele anionische emulsie
Samenstelling
CETOSTEARYLALCOHOL EMULGERENDE TYPE A
| 2.5g |
| 2.5g |
| 100g |
Bereidingswijze
Tarreer een beker van 200 ml.
Weeg de verschillende bestanddelen afzonderlijk af.
Breng in deze beker 2,5 g emulgerende cetostearylalcohol - type A en 2,5 g decyloleaat. Verwarm op een waterbad bij een temperatuur van ongeveer 70 °C tot alle bestanddelen volledig gesmolten zijn.
Verwarm in een andere beker 95 g water voor bewaring tot 75 °C en verwerk dit onder roeren in de gesmolten vetfase.
Roer zacht verder en laat afkoelen.
Vul het verdampte water aan door water voor bewaring toe te voegen tot 100 g; houd hierbij rekening met de tarra.
Homogeniseer.
Opmerking
Indien de emulsie moet afgeleverd worden
zonder bewaarmiddel, dient ze ex tempore bereid te worden en zal
de houdbaarheidstermijn één week bedragen.
Terugbetaalde formule